logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Advent na Novoměstské radnici bude znovu místem pro radost, vánoční nákupy a odpočinek v samém srdci Nového Města pražského.

Letos jednodenní adventní jarmark na Novoměstské radnici nabídne návštěvníkům opět nejen adventní zboží, ale i řemeslné výrobky, pochutiny, hračky a tvořivé dílny, které probudí vaši fantazii a ověří vaši zručnost. Součástí bohatého programu pro celou rodinu budou divadelní představení, vystoupení pěveckých sborů a závěr bude znovu patřit oblíbené bubnové show Petra Šušora, které se můžete aktivně účastnit a stát se její součástí.

 

NOVOMĚSTSKÝ ADVENT 2023

Kdy: sobota 9. prosince 2023 od 10:00 do 19:00 hod

Kde: Novoměstská radnice, Karlovo nám 1/23, Praha 2

www.nrpraha.cz 

Vstup zdarma

 

Přidejte se k události na Facebooku:

https://www.facebook.com/events/1430513637861788/

 

Kontakt / produkce:

Václav Beznoska, tel: 725 537 024,  vaclav.beznoska@nrpraha.cz

Zuzana Menhartová, tel: 775 155 830  zuzana.menhartova@nrpraha.cz

 

Mediální partner akce: Místní kultura

 

PROGRAM V MÁZHAUSU a na nádvoří Novoměstské radnice 

  • 12:30 hod Divadlo Šneček - Vánoční pohádka aneb když hračky ožijí – Mázhaus 
  • 14:00 hod Divadlo Lokvar - Český Honza – Mázhaus 
  • 15:00 hod pěvecký sbor Rolnička  – Mázhaus
  • 16:15 hod pěvecký sbor Rolnička – Nádvoří NR
  • 16:30 hod Divadlo Šneček - Bajaja – Mázhaus
  • 17:30 hod Šušor - bubenická show – Mázhaus

 

O druhém adventním víkendu budete moci naposledy vystoupit na ochoz vyhlídkové věže Novoměstské radnice  a užít si překrásný pohled na naší stověžatou matičku Prahu. Věž je otevřena od 10 do 18 hodin a od 11. 12. 2023 bude na zimu z bezpečnostních důvodů až do jara uzavřena.

http://www.nrpraha.cz/vez/ 

 

 

Tisková zpráva:

Devátý Novoměstský advent vám nabídne možnost užít si sváteční čas v klidu, příjemné atmosféře doprovodného programu, při drobných nákupech i u skvělého jídla a pití.

Již devátým rokem se otevírá Novoměstský advent, tentokrát v jednodenním formátu, a to v sobotu 9. 12. 2023 od 10:00 do 19:00 hodin. Novoměstská radnice se tak opět stane příjemným místem pro strávení adventního času ve společnosti vašich blízkých, přátel a rodiny. 

Přivítáme vás v unikátních historických prostorách radnice, které budou naplněny především nepřeberným množstvím tvořivých dílen, divadelních představení pro celou rodinu a vystoupení pěveckých sborů. Těšit se můžete i na další originální program, např. na promítání pohádek a jiných zajímavých pořadů. Závěr bude znovu patřit osobnosti Petra Šušora a jeho bubnové show, které se můžete aktivně účastnit a stát se její součástí.

Akce není jen pestrou nabídkou adventního zboží a regionálních a řemeslných výrobků či hraček, ale i vynikajících nápojů i lahodných chutí, které najdete především na nádvoří Novoměstské radnice. Ty si budete moci vychutnat jak na místě, tak je zakoupit jako milé dárky blízkým.

Jeden z partnerů, Design mode, nabídne nepřebernou škálu originálů od českých designerů a výtvarníků.

„Novoměstský advent představuje završení celoroční kulturní sezóny. Je místem, kde se tradičně setkává radnice s návštěvníky, kteří se po mnoha letech stali našimi milými příznivci. S nimi se mnohdy setkáváme v rámci našeho programu při nejrůznějších příležitostech během celého roku. Tato akce je proto i pro nás výjimečná tím, že si v poklidné a vřelé atmosféře dobře uzavíráme tvar roku uplynulého a s příslibem nové sezony se těšíme na setkání budoucí.“, říká ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta.

Předvánoční novoměstský jarmark tedy zahájí kouzlo adventu, poskytne vánoční nákupy, zábavu i něco na zub. 9. 12. také odstartuje z pokladny věže Novoměstské radnice historicko-rozhlížecí hra Pražské věže.

https://www.nrpraha.cz/program/1300/prazske-veze-aneb-velka-historicko-rozhlizeci-hra-pro-male-i-velke/

V neděli 10. 12. bude vyhlídková věž, odkud se naskýtá nezapomenutelný pohled na naší stověžatou matičku Prahu, otevřena letos naposled. Poté se až do jara uloží k zimnímu spánku.

http://www.nrpraha.cz/vez/ 

 

 

Novoměstský advent 2023

Kdy: 9. 12. 2023 od 10:00–19:00 hod

Kde: Novoměstská radnice, Karlovo nám 1/23, Praha 2

www.nrpraha.cz

 

Vstup zdarma

 

Kontakt:

Produkce: Václav Beznoska,        tel: 725 537 024, vaclav.beznoska@nrpraha.cz

                   Zuzana Menhartová, tel: 775 155 830, zuzana.menhartova@nrpraha.cz

 

Partneři akce: Městská část Praha 2, Design Mode, Místní kultura

 

Program: https://www.nrpraha.cz/program/1302/novomestsky-advent-2023/

 





nahoru


logo Novoměstská radnice