logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Dobré víly oslaví 7 let. A zase aukcí!

Organizace Dobré víly dětem je už stálicí naší neziskové sféry. A 19. září budou už podruhé pod záštitou MČ Praha 2 na Novoměstské radnici pořádat dobročinnou aukci. Dražit se bude pestrá škála atraktivních položek. Dražitelům napínavé chvíle okoření humor herce Petra Vančury, který se letos ujal role moderátora. Klavírista Robert Ferenc, který před několika lety sám vyšel z dětského domova, akci hudebně doprovodí.

Vstup pouze na základě pozvánky  nebude umožněn bez předchozí registrace na www.dobrevily.cz 

 

Řady dobrých víl se od loňska zase rozrostly, což je patrné i ze seznamu aukčních položek. Olympionička Marcela Joglová věnovala běžecký trénink a vílami se stanou i naši olympijští bobisté ve složení Dominik Dvořák, Dominik Záleský, Jakub Nosek a Jan Šindelář, se kterými si si dražitelé mohou vyzkoušet trenažér na Letné. Jan Punčochář svému dražiteli uvaří exkluzivní několikachodové menu. Výtvarník a hudebník Mikoláš Růžička a malíř Lukáš Miffek věnovali svá výtvarná díla. Svou grafiku věnoval i Vladimir 518 a k tomu podepsané Kmeny. Také Tamara Klusová podepsala a darovala knihu, kterou napsala se svým synem. A dlouhodobě aktivní víla Jan Cina zase voucher na společnou procházku Letnou. Dražit se budou tradičně také výtvory dětí, letos budou tři.

A jako v minulém roce, i letos tradiční partner aukce, Městská část Praha 2, věnovala do dražby soukromou prohlídku Novoměstské radnice s jejím ředitelem Albertem Kubištou, soukromou prohlídku krytu Folimanka nebo vína z Grébovky. “Dobré víly věnují dětem to nejcennější - svůj čas i pozornost. I proto je podporujeme,” říká radní Michal Zuna. “Jejich aktivity jsou skvělou investicí i pro Dvojku z hlediska prevence, primární bezpečnosti a rizikové mládeže.”

Pořadatelé doufají, že se letos zadaří a v rámci aukce konečně zahraje klavírista Robert Ferenc. Tomu loňské vystoupení na poslední chvíli zmařil covid. Jeho životní příběh je inspirací pro další děti z dětských domovů. Nemilosrdný střet s rasismem ho dovedl na dno psychických sil, přesto coby hudebník, dosáhl úspěchů. Milovaný klavír ho nakonec zachránil před špatným koncem a dnes už má na kontě své první album.

“Tradiční benefiční aukce je pro nás důležitá jak společensky, tak fundraisingově,” vysvětluje dobrá víla a pořadatelka celé události Tereza Šindlerová. “Loni se na Novoměstské radnici i přes drobná covidová opatření sešla v krásné atmosféře téměř stovka lidí složená z dobrovolníků, bývalých dětí z dětských domovů, umělců i známých osobností a vybralo se 460000 Kč. Letos bychom rádi historický Velký sál zaplnili ještě více.”

Zájemci se budou moci zúčastnit také tiché aukce nebo aukce na dálku. Pro všechny přítomné budou k dispozici dobroty Catering Zdravě a vína z vinařství Kubík, které organizaci Dobré víly dětem také podpořili. A abychom nezapomněli: na konci bude dort! Vždyť Víly slaví sedm let!

 

Nezisková organizace Dobré víly dětem

Už sedmým rokem pomáháme více než stovce dětí z dětských domovů. Potkáváme se s nimi každý týden, a tak už známe příběh každého z nich. Známe jejich záliby, radosti i trápení. Dáváme jim svůj čas, lásku a pozornost, které potřebují daleko víc než hromady hraček.

#objetijevicnezhracka

Kontakt: tereza@dobrevily.cz 

 

 

WEB: www.dobrevily.cz

FB:https://www.facebook.com/dobrevily

IG: https://www.instagram.com/dobrevilydetem





nahoru


logo Novoměstská radnice