logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Cyklus 4 komorních koncertů pořádá organizace Komorní Múzy z. s. Kurátorem je houslista a umělecký vedoucí projektu Radim Kresta.

Vystoupí Josef Suk Piano Quartet, světoznámý houslista Ivan Ženatý s klavíristou Petrem Jiříkovským, Kaprálová kvartet a laureátka soutěže Pražské jaro Anna Sysová (koncert bude doprovozen výstavou obrazů dirigenta Jana Kučery). Cyklus bude završen Vánočním koncertem s Českou mší Vánoční J. J. Ryby a Kühnovým dětským sborem, který doplní Beethovenův Septet s Radimem Krestou a jeho hosty, předními hráči České filharmonie, SOČRu a nejtalentovanějšími studenty Pražské konzervatoře. 

 

Velký sál Novoměstské radnice

Začátek všech koncertů v 19:30 hodin

VSTUPNÉ:

Plné 200 Kč, snížené 100 Kč, studenti hudebních škol zdarma

Rezervace vstupenek na radimkresta@gmail.com / platba vstupného na místě před koncertem

 

Termíny koncertů:

 

26. 9. 2022 / Slavíme narozeniny! 

Josef Suk Piano Quartet

Hudební cyklus zahájí koncert Klavírního kvarteta Josefa Suka s názvem "Slavíme narozeniny!" na kterém oslaví soubor 10 let od vzniku kvarteta. Soubor je dřívější vítěz prestižní mezinárodní soutěže ACM Trio di Trieste a rezidenčním souborem prestižní komorní sezóny České filharmonie 2019-2020. Čestnými hosty večera jsou např. Jiří Panocha, guru české komorní hudby nebo ředitelka soutěže ACM Trio di Trieste Fedra Florit.

Vstupenky: https://goout.net/cs/slavime-narozeniny-josef-suk-piano-quartet/szpriau/ 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jiří_Panocha

 

20. 10. 2022 / Z domoviny

Ivan Ženatý, Petr Jiříkovský

Recitál českého a světově proslulého houslového virtuosa Ivana Ženatého s názvem „Z Domoviny“ při příležitosti oslav svátku 28.října. Ivan Ženatý působí jako vyhledávaný sólista po celém světě a taktéž jako profesor houslí na Akademii Carl Maria von Weber v Drážďanech a Meadowmount school of Music v New Yorku. Spolu s vyhledávaným komorním hráčem, klavíristou Petrem Jiříkovským (spolupracoval např. se slavným Schlomo Mintzem, Pavlem Šporclem a dalšími) provedou díla B.Smetany, A.Dvořáka, V.Kalabise a C.Francka.

 

9. 11. 2022 / Dámská volenka

Kaprálová kvartet, Anna Sysová

Koncert s názvem "Dámská volenka" za účasti dámského smyčcového souboru Kaprálová kvartet spolu s laureátkou soutěže Pražské jaro 2022 v oboru klarinet Annou Sysovou. Koncert doplní výstava obrazů všestranně činné osobnosti dirigenta, skladatele a také malíře Jana Kučery.

 

12. 12. 2022 / Vánoční koncert

 Vánoční koncert uměleckého vedoucího projektu "Co čech, to muzikant!" Radima Kresty spolu s vynikajícími hráči našich předních orchestrů (z České filharmonie, SOČRu a orchestru Národního divadla), kteří společně provedou monumentální Beethovenův Septet op.20. Vrcholem večera bude ve 2. půli koncertu uvedení České mše Vánoční J.J.Ryby aktéry koncertu spolu s Kühnovým dětským sborem a dirigentem Petrem Louženským.

 

Koncerty se konají za podpory Magistráhu hlavního města Prahy.

 

Odkazy:

https://josefsukpianoquartet.com/

https://www.facebook.com/JosefSukPianoQuartet/ 





nahoru


logo Novoměstská radnice