logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Mezzosopranistka Bella Adamova za klavírního doprovodu Marka Kozáka zazpívá árie a písně svých oblíbených skladatelů. Vzácným hostem večera bude jedna z nejžádanějších českých sopranistek Kateřina Kněžíková.

Zazní árie Claudia Monteverdiho, Johanna Sebastiana Bacha, písně Gustava Mahlera a další.

Začátek koncertu: 19:30 hod

 

Bella Adamova - mezzosoprán

Kateřina Kněžíková - soprán

Marek Kozák - klavír

Filip Zaykov - housle

 

Mnohostranná mezzosopranistka Bella Adamova se ráda nachází na rozhraní žánrů.

Středem jejího zájmu je písňová tvorba. Na poli české hudební scény je Bella unikátem pro svou práci s hlasem a umění hudební improvizace.

Je vítězkou Mezinárodní soutěže Roberta Schumanna (2021), laureátkou soutěže Emmy Destinnové v Londýně, kde získala cenu za českou píseň. Obdržela Cenu Nadace Bohuslava Martinů za nejlepší interpretaci díla Bohuslava Martinů v rámci Mezinárodní soutěže Antonína Dvořáka (2019). V roce 2020 byla finalistkou Národní pěvecké soutěže v Berlíně, v září 2021 se zúčastnila finále soutěže barokní opery Cesti v Innsbrucku.

Jako host koncertu vystoupí sopranistka Kateřina Kněžíková, která se vedle opery stále častěji věnuje koncertnímu repertoáru, v němž dosahuje úspěchů nejen doma, ale také
v zahraničí. Věnuje se interpretaci barokních a klasicistních děl, operám 19. století i soudobé hudbě. Stěžejním repertoárem jsou díla A. Dvořáka, B. Martinů či L. Janáčka a písňová literatura. Je laureátkou řady pěveckých soutěží, ceny Classic Prague Awards 2018 za nejlepší komorní výkon a Ceny Thálie 2019 za mimořádný jevištní výkon v inscenaci Julietta aneb Snář (B. Martinů) na prknech Národního divadla moravskoslezského.

Jméno pianisty Marka Kozáka je obvykle spojováno s neomylnou technikou, smyslem pro proporce a gradaci, s bohatou paletu rejstříků, obrovskou muzikalitou a vnitřní pokorou k notovému zápisu. Na koncertní pódia vnáší noblesní interpretační kulturu a posluchače si podmaňuje schopností „předat s velkou pokorou a bez okázalých gest to, co chtěl skladatel vyjádřit“.

Filip Zaykov je vycházející hvězda mladé houslové generace a zakládající člen Tria Incendia. Sólově vystoupil se Symfonickým orchestrem FOK, PKF, byl členem Orchestrální akademie České filharmonie. S triem odehrál vystoupení v předních koncertních domech, jako např. Rudolfinu, Berlínské filharmonii nebo Wigmore Hall v Londýně.

V případě zájmu o rezervaci vstupenek nás kontaktujte na e-mailu martina@makropulosmusic.cz

 

VSTUPNÉ:

plné: 300 Kč

snížené (studenti, senioři): 150 Kč

 

https://www.makropulosmusic.cz/ 





nahoru


logo Novoměstská radnice