logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Koncert byl organizátorem dne 25. 11. 2020 zrušen.

O náhradním termínu budete informováni.

Bližší informace na: https://www.nachtigallartists.cz/kontakty 

______________________________________________________________

 

Koncert ve Velkém sále Novoměstské radnice

Začátek: 19 hod

Vstupné na https://www.nachtigallartists.cz 

 

Eliza Boom – soprán
Arnheiður Eiríksdóttir – mezzosoprán
Andrés Agudelo – tenor
Andrew Hamilton – baryton
Michael Pandya – klavír

V adventním čase se vždy těšíme na vzácné zahraniční hosty, na mladé talenty, které čeká slibná operní budoucnost. Spolek přátel hudebních talentů i agentura Nachtigall Artists spolupracují již řadu let s Operním studiem při Bavorské státní opeře v Mnichově. Rádi bychom připomenuli i české frekventanty, Petra Nekorance a Borise Prýgla. Ti byli v letech 2016–18 i spoluúčinkujícími – hostiteli koncertů v krásném sále Novoměstské radnice. Dnes bychom rádi představili jejich nástupce a budoucí kolegy. Zvláště v této době bude velmi příjemné slyšet nové hlasy a poznat nové tváře.

Novozélandská sopranistka Eliza Boom je členkou operního studia Bavorské státní opery od sezony 2020/21. Ve svém rodišti, ve městě Hamilton, absolvovala Vision College a University of Waikato. Získala prestižní cenu Frederika Coxe na manchesterské Royal Northern College of Music.

Kolumbijský tenorista Andrés Agudelo je členem operního studia Bavorské státní opery od sezony 2019/20. Absolvoval Hudební školu královny Sofie v Madridu a Pařížskou konzervatoř. Spoluúčinkoval v provedení Beethovenovy Chorální symfonie pod taktovkou Gustava Dudamela v Bogotě a Velké mši h moll J. S. Bacha na Bachově festivalu v Lipsku.

Britský barytonista Andrew Hamilton je členem operního studia Bavorské státní opery od sezony 2020/21. Studoval na University of Southampton a na Guildhall School of Music & Drama v Londýně. V září 2020 se podílel na inscenaci opery Davida Blakea Scoring a Century v režii Keitha Warnera v produkci British Youth Opera; za svůj výkon získal cenu Basil A Turner Award.

Britský klavírista Michael Pandya je od sezony 2019/20 novým korepetitorem operního studia Bavorské státní opery. Vystupoval ve Wigmore Hall a v Barbican Hall v Londýně a na klavírním festivalu v německém Porúří.
Hostem koncertu je islandská, a trochu i naše mezzosopranistka Arnheiður Eiríksdóttir, od sezony 2020/21 sólistka Opery Národního divadla v Praze. Absolvovala konzervatoř v Reykjavíku a vídeňskou Universität für Musik und darstellende Kunst. V letech 2018–2020 byla členkou operního studia při Opeře v Kolíně nad Rýnem. V Praze se poprvé představila na koncertě Spolku přátel hudebních talentů 21. 5. 2018 v Novoměstské radnici.

Vážení a milí diváci, oslavme společně letošní advent.

https://www.nachtigallartists.cz/projekty/adventni-koncert-operni-nadeje-z-mnichova-a-reykjaviku 





nahoru


logo Novoměstská radnice