logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Koncert pořádá P&J Music, s. r. o., je součástí koncertní série Jazz Meets World.

Daniel Perez - piano / John Patitucci - kontrabas / Adam Cruz - bicí

 

Začátek 19:30 h / Velký sál

Vstupné: od 900 Kč

https://www.pjmusic-eshop.cz/koncerty/danilo-perez--john-patitucci-adam-cruz-trio/

 

Jedna z nejklasičtějších jazzových formací, trio piano/basa/bicí, v podání tří mistrů svých nástrojů. Danilo Pérez, John Patitucci a Adam Cruz spojují individuální kvality se vzájemným uměleckým poznáním, které z tohoto tria dělá skvělou malou kapelu. Pérez a Patitucci byli dlouhá léta členy skvělého kvarteta Waynea Shortera.

Jako sólový umělec i jako spolupracovník jazzových velikánů od Dizzyho Gillespieho po Wayna Shortera je panamský pianista a skladatel Danilo Pérez, držitel ceny Grammy, již více než tři desetiletí považován za jednu z nejkreativnějších sil současné hudby. Pérezova globální jazzová hudba, jejímž základem je jazz, je směsicí panamských kořenů, latinskoamerické lidové hudby, západoafrických rytmů a evropského impresionismu - propaguje hudbu jako most bez hranic a mnoha dimenzí mezi všemi lidmi. Od roku 1993 Pérez vydal dvanáct alb, která mu vynesla uznání kritiky a četná ocenění po celém světě. Je držitelem stipendia Spojených států amerických za rok 2018 a ceny Smithsonian Legacy Award za rok 2009.

Téměř dvě desetiletí Pérez vystupoval po boku basisty Johna Patitucciho jako pianista a hudební ředitel Wayne Shorter Quartetu. Kvarteto se proslavilo téměř telepatickým způsobem hudební komunikace a v roce 2019 získalo cenu Grammy za nejlepší jazzové instrumentální album za nahrávku EMANON vydanou společností Blue Note Records. Patitucci se poprvé celosvětově proslavil v polovině 80. let, kdy mu spolupráce s Chickem Coreou pomohla dostat se do popředí jazzového světa. Patitucci nahrával a vystupoval po celém světě se svou vlastní kapelou a s bezpočtem jazzových velikánů, popových i klasických umělců.

Bubeník, skladatel a pedagog Adam Cruz se narodil v New Yorku a je zásadní tvůrčí silou na mezinárodní jazzové scéně. Vede vlastní skupinu, je nedílnou součástí tria renomovaného pianisty Danila Péreze a pravidelně spolupracuje s umělci, jako jsou Tom Harrell, The Mingus Big Band, Joey Calderazzo, Chris Potter, Steve Wilson a Edward Simon. Adam v současné době vyučuje na CCNY a Berklee Global Jazz Institute.





nahoru


logo Novoměstská radnice