logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Koncert pořádá P&J Music, s. r. o., je součástí koncertní série Jazz Meets World.

Marta Miranda - zpěv / Diogo Caetano -  kytara, zpěv / Simone Carugati - elektrická kytara, zpěv / Santus - perkuse a programming

 

Začátek 19:30 h / Velký sál

Vstupné: 400 Kč / v den koncertu 450 Kč 

https://www.pjmusic-eshop.cz/jmw-2023/miranda/ 

 

Hudba z lisabonské přístavní krčmy, kde zrovna něco s místními slaví námořníci z Kapverd, šansoniéři z Paříže, Afričané a na kus řeči se po cestě z karnevalu zastaví Brazilčané. V noci z toho neusnete, protože neposedná zpěvačka Miranda má rovněž ráda ska, hip hop a flamenco. Říkají tomu tasca beat a mají to hezky spočítané: 100% volnosti, 200% humoru a 300% geniality. Tasca je jakýkoliv bar na lisabonském předměstí, kde si poslední léta s jedním jazykem nevystačíte, natož s hudbou. Emigranti z bývalých portugalských kolonií se přetahují, kdo koho trumfne s roztančenějšími styly: Angolané nasazují energické kuduro, Kapverďané funana a Brazilčané karnevalovou sambou. Zklidnění přichází s melanchonickými písněmi fado, hudebním symbolem Portugalska.

Kapela MirAnda pokračuje v cestě, kterou započala kapela přechozí kapela Marty Mateus (alias Miranda) Oquestrada, která navštívila Prahu již 12. 5. 2012.





nahoru


logo Novoměstská radnice