logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Koncert pořádá P&J Music, s. r. o., je součástí koncertní série Jazz Meets World.

 

Philip Catherine - kytara / Paulo Morello - kytara / Sven Faller - kontrabas

 

Začátek 19:30 h / Velký sál

Vstupné: od 300 Kč

http://www.pjmusic-eshop.cz/jmw-2020-2/philip-catherine--paulo-morello--sven-faller/

 

Kytarový velikáni Philip Catherine a Paulo Morello se poznali v roce 2010 na Jazzovém Festivalu v Burghausenu. V roce 2017 zahájili spolupráci s basistou Svenem Fallerem. Po úspěšném turné v roce 2018 dokončili svou první nahrávku, která nese jméno jedné z jejich oblíbených skladeb evropského jazzového průkopníka Djanga Reinhardta: „Manoir de mes Rêves“.

Mnoho z repertoáru skupiny vychází z materiálu původem z Paříže  50. a 60. let, včetně skladeb Georgesa Brassense, Henriho Salvadora, Djanga Reinhardta nebo Eddy Louissa, které měl Philip Catherine zamlada v oblibě. Novější materiál zahrnuje dvě písně belgického zpěváka Mauranea (od Michela Bergera a Philipova belgického přítele Everta Verheese). Také z 60. let je slavná Bossa Nova „Recado“, ve které se uplatní přesvědčivost tria.

Philip Catherine je jazzkytarová legenda. Od 60. let je v popředí evropské jazzové scény. Jeho práce s umělci jako Chet Baker, Tom Harrell, NHOP, Stéphane Grappelli, Charles Mingus, jeho jedinečný přístup a sound a nadšení byly důležité a ovlivňovaly. Hrál v nejprestižnějších koncertních sálech, od Berlínské filharmonie po Carnegie Hall, od Concertgebouw v Amsterdamu po Olympii a Salle Pleyel v Paříži a Palais des Beaux-Arts v Bruselu. Přesto si rád zahraje v jazzových klubech kvůli přímé komunikaci s publikem. Philip hrál mnohokrát v Čechách již za minulého režimu např.  v duu s Rudlofem Daškem, nebo v triu Catherine, Dašek, Blanke i poté s různými spoluhráči, naposledy s košickým AMC Trio

Paulo Morello se těší znamenité reputaci jednoho z nejvšestrannějších evropských kytaristů. Mezinárodně se proslavil svým projektem „Bossa Nova Legends“ s vítězem Grammy Leny Andradem a Johnny Alfem, vystupujícími na nejprestižnějších evropských a jihoamerických festivalech. Jeho trio „Hammond Eggs“ v současné době tvoří Randy Brecker a Bob Mintzer. Vystupoval také s Jimmy Smithem, Paulem Kuhnem, Ivanem Linsem, Airto Moreirou, Larrym Coryellem a Ulfem Wakeniusem.

Sven Faller je mezinárodně uznávaný pro svůj jedinečný styl na akustické base. V letech 1994 až 2000 žil v New York City, kde se také proslavil jako plodný skladatel a aranžér. Vystupoval v USA, Německu, Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Turecku, Rumunsku, Řecku, Singapuru, Mexiku a Brazílii s řadou umělců, jako Larry Coryell, Chico Freeman, Trio Elf, Scott Hamilton, Robbie Ameen, Charlie Mariano a Bobby Watson.





nahoru


logo Novoměstská radnice